Home Гроші Майже 140 млн грн «живих» коштів отримали жителі Житомирщини від монетизації...

Майже 140 млн грн «живих» коштів отримали жителі Житомирщини від монетизації субсидій

175

 Із 4 березня пенсіонери, а з 12 березня інші категорії субсидіантів розпочали отримувати монетизовану субсидію – готівку, якою самостійно сплачують за комунальні послуги.


На Житомирщині «живі гроші» вже отримали 75,3 тис. громадян, що становить 55% від тих домогосподарств, яким нарахували субсидію за лютий.

Про це сказав заступник голови ОДА Ярослав Лагута сьогодні, 19 березня, під час селекторної наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.

Заступник голови ОДА підкреслив, що у Житомирській області пенсіонери та субсидіанти активно отримують субсидію за лютий у вигляді «живих грошей» на рахунки та картки.

«Станом на 18 березня готівкову субсидію отримали 75,3 тис. домогосподарств області – а це 55% від тих, яким передбачена субсидія. Із них – 54,5 тисяч пенсіонерів, які отримали субсидію вже із підвищеними пенсіями. А також 20,8 тисяч громадян-непенсіонерів, що отримали готівку через Ощадбанк. Загалом жителі Житомирщини, яким призначена субсидія, вже отримали 137,7 млн грн «живими» коштами», – зазначив Ярослав Лагута.

За словами Павла Розенка, монетизація субсидій та індексація пенсій передбачена чинним законодавством України, тому всі спекуляції щодо необхідності припинити ці програми є марними. Крім того, монетизація субсидій повністю відповідає стратегії реформування системи субсидій.

«Позиція Уряду однозначна – ми маємо чіткий план боротьби з бідністю і не збираємося слухати жодних пропозицій щодо обмеження чи зменшення пенсійних виплат, припинення їх індексації, відмови від монетизації субсидій тощо. Ми будемо підвищувати рівень життя наших громадян сьогодні і зараз. Ми не будемо чекати поки хтось із політиків награється у президентські вибори. Процес реформування субсидій розпочався не вчора, не за місяць до виборів, не за два. Ми розпочали цей процес більше 3 років тому, коли була здійснена масштабна «революція» в системі субсидій. Вже напевно багато хто забув про те, що ще 4 роки тому, щоб оформити субсидію треба було пройти 10 кіл пекла, заповнити десятки сторінок різних документів і простояти в кілометрових чергах. Після реформування системи субсидій ми зробили цей процес максимально простим і відкритим», – наголосив урядовець.

Нагадаємо, що загалом в області субсидію готівкою у березні отримають 137 тисяч господарств.

Довідково: За інформацією департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА станом на 14 березня житлову субсидію у Житомирській області отримкє 149,3 тисяч домогосподарств.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here