Home Гроші Понад півсотні заяв на компенсацію надійшло до Житомирської ОДА від власників...

Понад півсотні заяв на компенсацію надійшло до Житомирської ОДА від власників сонячних станцій

156

 У 2019 році Житомирська ОДА продовжує компенсувати жителям області до 50 тисяч гривень за встановлення сонячних станцій. Власники станцій подали вже понад 50 заяв для того, аби отримати відшкодування з обласного бюджету.

Про це повідомляє департамент регіонального розвитку ОДА.

 

На Житомирщині щороку зростає кількість приватних сонячних станцій – жителі області вже встановили 186 електростанцій.

 

За ініціативи голови ОДА Ігоря Гундича власники станцій уже третій рік поспіль отримують компенсації за їх встановлення.

 

Так, упродовж 2017-2018 років програмою скористалися 94 жителі Житомирщини, які отримали компенсацію на загальну суму 3 млн 588 тис. грн. Із них 52 власників отримали відшкодування у минулому році.

 

Як інформує департамент, наразі до ОДА надійшло понад 50 заяв та пакетів документів від власників станцій.



«Це ті заяви, які жителі області подавали разом із документами ще у кінці 2018 року та у січні 2019 року. Загальна сума їх відшкодувань сягає 2,5 млн грн. Перше у 2019 році засідання комісії відбудеться на початку лютого, під час якого визначать перелік жителів, які по мірі надходжень заяв отримають компенсацію вже наступного місяця», – повідомляють у департаменті. 



Наразі у приватних домогосподарствах функціонує 186 сонячних електростанцій загальною потужністю 3,9 МВт. Власники станції не лише використовують альтернативне джерело енергії для освітлення та опалення власного будинку, а й заробляють кошти, продаючи надлишок за «зеленим тарифом».

 

Продаючи електроенергію за «зеленим тарифом», можна отримати близько 5,9 грн/кВт.

 

Загалом на програму «теплих» кредитів та встановлення сонячних електростанцій в обласному бюджеті передбачено 4 млн грн. Відшкодування за встановлення станцій жителі області можуть отримати у розмірі 20% (до 50 тис. грн.), та 15% на сонячні батареї та панелі.

 

 За довідками звертайтеся за телефоном: (0412) 47-47-12.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here