Home Гроші За півроку майже 39 тисяч дітей та дорослих на Житомирщині вакцинували проти...

За півроку майже 39 тисяч дітей та дорослих на Житомирщині вакцинували проти кору

108

В області продовжують проводити вакцинацію проти кору як серед дітей, так і серед дорослих. Зокрема, за півроку від кору, паротиту та краснухи отримали щеплення 23252 дітей та 15546 дорослих серед осіб із групи епідеміологічного ризику.

Про це повідомляють у відділі мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я Житомирської ОДА.

За їх даними, упродовж січня-червня щеплення у віці 1 рік отримали 5976 дітей, що складає 46,4% від підлягаючих щепленням, а також 12108 дітей, або 82,0%, – у віці 6 років. Це планова вакцинація, яку проводять дитячому населенню згідно з графіком Календаря профілактичних щеплень.

Крім цього, на Житомирщині проводять вакцинацію проти кору дітей вікових категорій старше 2 років та дітей старше 7 років, які з різних причин не були вчасно вакциновані або ревакциновані. Загалом 5168 дітей із цієї категорії отримали щеплення від кору, епідемічного паротиту, краснухи.

Також вакцинацію проводять і серед дорослих осіб з груп епідеміологічного ризику – за 6 місяців щеплення отримали 15546 жителів області.

Загалом згідно «Календаря профілактичних щеплень» у 2019 році в Житомирській області заплановали вакцинувати проти кору, паротиту та краснухи 12881 дітей у віці 1 рік та 14758 дітей у віці 6 років.

В управлінні також додають, що наразі у лікувально-профілактичних закладах Житомирської області зберігається 16579 доз вакцини ПРІОРИКС, якою проводиться щеплення від кору, паротиту та краснухи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here