Home Гроші Завдяки переведенню на альтернативу котелень Житомирщина зекономила майже 1 млн куб. м....

Завдяки переведенню на альтернативу котелень Житомирщина зекономила майже 1 млн куб. м. природного газу

91

На Житомирщині у 2017 році в державних установах на альтернативні види палива перевели 32 котельні. Загалом в області вже 715 котелень працює на альтернативі.

Про це повідомляє департамент містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ облдержадміністрації.

Завдяки котельням на альтернативних видах палива в області заміщено майже 1 млн куб. м. природного газу у сфері теплопостачання.

Крім цього, в області впроваджуються такі заходи з енергозбереження, як встановлення теплових лічильників. Наразі вже встановлено 1107 лічильників обліку тепла, що становить 75,15% від загальної кількості будинків із централізованим теплопостачанням.

Також населення області активно користується програмою «теплих» кредитів. Нагадаємо, що У 2017 році у Житомирській області уклали 5093 кредитні договори на отримання «теплого» кредиту – 5066 із фізичними особами та 27 із ОСББ.

Ще один вид енергозберігаючих заходів – сонячні електростанції. У 2017 році 53 жителі Житомирської області встановили їх та отримали відшкодування з обласного бюджету на загальну суму 1 млн 28 тис. грн.

У 2018 році на компенсації за «теплі кредити» та встановлення сонячних станцій в обласному бюджеті передбачено 4 млн грн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here