Home Гроші Житомир отримає частку від 732 мільйонів доларів інвестицій на інфраструктуру

Житомир отримає частку від 732 мільйонів доларів інвестицій на інфраструктуру

122

Світовий банк виділив 732 мільйонів доларів на інвестиційні проекти, спрямовані на розвиток міської інфраструктури та підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

"На реалізацію проекту "Розвиток міської інфраструктури – 2" направлено 350 млн доларів США (300 млн за рахунок коштів позики Світового банку реконструкції та розвитку і 50 млн за рахунок коштів Фонду чистих технологій). Термін реалізації проекту – 6 років", – наголошується в повідомленні.

Цей проект складається з декількох субпроектів у сфері водопостачання, водовідведення та пілотного проекту щодо поводження з твердими побутовими відходами на 11 комунальних підприємствах 9 міст: Києва, Харкова, Кіровограда, Житомира, Краматорська, Коломиї, Тернополя, Черкас та Івано-Франківська.

На реалізацію ще одного інфраструктурного проекту "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України" Україна отримала 382 млн. доларів. Термін його реалізації також становить 6 років.

Бенефіціарами коштів визначено підприємства з централізованого теплопостачання з Вінниці, Дніпропетровська, Кам’янець-Подільського, Миколаєва, Харкова, Херсона та Чернігова, а також з Дніпродзержинська, Кіровограда, Коростеня, Прилук, Тернополя та Чугуєва.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here