Home Гроші Житомирські митники вилучили 3216 капсул для схуднення у громадянина Молдови

Житомирські митники вилучили 3216 капсул для схуднення у громадянина Молдови

213

Працівники управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Житомирської митниці ДФС спільно з відділом прикордонної служби «Овруч» в пункті пропуску «Виступовичі» блокували спробу переміщення через митний кордон України партію біологічної добавки «Білайт».

Громадянин Молдови прямуючи з Росії до Молдови обрав смугу руху «червоний коридор». При проведенні усного опитування та письмового декларування він заявив про відсутність у нього будь-яких товарів, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню або переміщення яких через державний кордон України обмежено чи заборонено.

Під час митного огляду транспортного засобу було виявлено не задекларований товар – 192 блістера та 28 контейнерів біологічної добавки «Білайт». Орієнтовна вартість товару складає більше 100 тис. грн.

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. Відповідно до протоколу про порушення митних правил  товар затримано та буде передано на склад  митного органу.

Довідка.

Відповідно до статті 257 Митного кодексу України декларування здiйснюється шляхом заявлення за встановленою формою (письмовою, усною, шляхом вчинення дiй) точних відомостей про товари, мету їх переміщення через митний кордон України, а також відомостей, необхідних для здійснення їх митного контролю та митного оформлення.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here