Home Кримінал 67-річна житомирянка віддала заощадження незнайомцю, який назвався енергетиком і налякав відключенням за...

67-річна житомирянка віддала заощадження незнайомцю, який назвався енергетиком і налякав відключенням за борги

104

 21 листопада до Житомирського відділу поліції звернулась 67-річна жителька обласного центру із повідомленням про ошуканство. З’ясувалось, що незнайомець, назвавшись представником енергетичної компанії, видурив у жінки 6 тисяч гривень.

За словами заявниці, пообіді до неї додому прийшов незнайомець, який представився працівником енергетичної компанії. Чоловік повідомив господиню, що її помешкання буде відімкнене від електропостачання через борг. Аби цього не сталось, їй необхідно негайно погасити заборгованість. Жінка повірила псевдоенергетику та віддала йому готівку у сумі 6 тисяч гривень.

Згодом житомирянка оговталась, зрозуміла, що її ошукано та звернулась до поліції.


Нині правоохоронці проводять заходи щодо встановлення особи шахрая. Його прикмети: чоловік віком 30-32 роки, зростом 170-175 см, середньої тілобудови, був одягнений у коричневу тканинну куртку та чорну кепку.


Разом з тим поліцейські закликають громадян бути більш обачними у спілкуванні з незнайомцями. Пам’ятайте, що працівники комунальних служб, обслуговуючих компаній тощо мають назватися та чітко зазначити причину відвідування, надати відповідну документацію. Зазвичай про проведення ремонтних чи інших робіт мешканці будинків попереджаються заздалегідь, а відключення від надання певних послуг відбувається у присутності спеціальної комісії.


Аби уникнути неприємностей, не пускайте незнайомців до осель та не залишайте їх наодинці у помешканні. Розрахунки за електро-, газо-, водопостачання проводьте у банківських установах чи за допомогою спеціальних онлайн-сервісів.
Зауважте, ніщо, окрім вашої обережності, не захистить вас від витівок пройдисвітів.


Відділ комунікації поліції Житомирської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here