Home Кримінал Копати бурштин на Житомирщину нелегально їдуть з усієї країни

Копати бурштин на Житомирщину нелегально їдуть з усієї країни

168

Рейдові групи правоохоронців28 та 29 травня виявили порушників в Олевському та Овруцькому районах регіону. Затриманих було доставлено до поліції, а їх знаряддя вилучено. Розпочато кримінальні провадження.

Вечірньої пори у суботу поліцейські затримали у лісовому масиві неподалік с. Сущан з проміжком у півгодини дві групи копачів. В обох випадках незаконні копальні за допомогою мотопомп облаштували жителі Олевська.

Відтак п’ятеро чоловіків були затримані та доставлені до відділення поліції. Як з’ясувалось, наймолодшому з них – 25 рік, старшому – 47.  На місцях подій вилучено 2 мотопомпи, пожежні рукава, металеві стержні та інші пристосування.
 
Наступного дня уранці інша рейдова група поліцейських виявила копачів в Овруцькому районі, де нелегальним промислом займались двоє жителів Дніпропетровщини та Сумщини.  Серед їх знарядь – мотопомпа, електрогенератор, компресор, шланги.

Усе вилучене нині є речовими доказами у кримінальних провадженнях, розпочатих по фактах незаконного видобутку надр (ст. 240 ККУ), і доставлене до місцевих відділень поліції.
У ході досудових розслідувань будуть встановлені й інші обставини правопорушень.
 
Затриманим може загрожувати покарання у вигляді штрафу від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на термін до 3 років, – повідомляє відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here