Home Кримінал На Житомирщині 33 засуджених ухилилися від відбування покарань

На Житомирщині 33 засуджених ухилилися від відбування покарань

80

  Органами прокуратури Житомирської області вивчено стан виконання вироків суду щодо осіб, засуджених до покарання у виді арешту та позбавлення волі, які на момент набрання вироками чинності не перебували під вартою, та встановлено порушення.

Зокрема установлено, що із 351 вироку (винесено  протягом 2017- 2018 років) стосовно такої ж кількості засуджених,   залишилися невиконаними 33 вироки суду щодо 33 засуджених, з яких 14 вироків щодо 14 осіб винесено  минулого року. 

Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Костюк.
«Під час перевірки установлено, що у порушення вимог законодавства,  працівники поліції територіальних підрозділів ГУНП України в області в десятиденний строк з дня надходження розпоряджень суду не виконали зазначені вироки суду та, усупереч вимогам ч. 4 ст. 535 Кримінального процесуального кодексу України, про причини їх невиконання суд не повідомили», – уточнив Сергій Костюк.


Керівник відділу прокуратури області додав, що крім того, усупереч вимогам абзацу 4 п. 1 ч. 1 ст. 6 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність», працівниками Коростенського, Коростишівського відділів поліції, Малинського, Радомишльського та Черняхівського відділень поліції Коростишівського ВП ГУНП України в області стосовно 18 засуджених, які ухиляються від відбування кримінального покарання, оперативно-розшукові справи категорії «Розшук» не були заведені. А розпочато такі справи лише після втручання органів прокуратури. 


 «Усього протягом 2017 – 2018 років органами прокуратури області на зазначені порушення вимог законодавства внесено 16 документів реагування, з яких 7 під час виконання завдання, у тому числі одну вказівку – з оперативно-розшукової справи. Також, за втручанням органів прокуратури області 16 засуджених осіб направлено до місць позбавлення волі для відбування покарання, з яких 4 поточного року», – додав Сергій Костюк.


Питання своєчасного виконання вироків суду перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here