Home Кримінал На Житомирщині депутат-директор товариства придбав земельну ділянку і не повідомив про...

На Житомирщині депутат-директор товариства придбав земельну ділянку і не повідомив про зміни у майновому стані

93

  Коростишівською місцевою прокуратурою, за результатами опрацювання відомостей з Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, виявлено факт неповідомлення про суттєві зміни в майновому стані депутатом Хорошівської районної ради.

За виявленим фактом Управлінням захисту економіки ДЗЕ НПУ складено протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП та скеровано до суду.

 У ході судового розгляду, який забезпечувала місцева прокуратура, встановлено, що депутат районної ради, перебуваючи на посаді директора  товариства з обмеженою відповідальністю, яке займається надровидобувною діяльністю, ще 09.08.2017 придбав земельну ділянку вартістю 142 346 грн, про що мав би протягом 10-денного терміну повідомити НАЗК.

Проте, депутат райради проігнорував вимоги Закону України «Про запобігання корупції» та не подав відповідне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

Постановою Володарського-Волинського районного суду депутата визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та накладено штраф у розмірі 1700 грн.
 
Прес-служба прокуратури Житомирської області

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here