Home Кримінал На Житомирщині парубки після сільської дискотеки вкрали чуже авто, щоб покататися

На Житомирщині парубки після сільської дискотеки вкрали чуже авто, щоб покататися

131

 10 березня уночі троє парубків у с. Маковиці незаконно заволоділи автомобілем, проникнувши до гаража домогосподарства місцевого жителя. Транспортний засіб знайшовся уранці у сусідньому селі, а його викрадачів поліцейські розшукали цього ж дня у райцентрі. Триває з’ясування всіх обставин.


Повідомлення про викрадення автомобіля «Renault Kangoo» надійшло близько 7.20 від 34-річного жителя с. Маковиць.
Безпосередньо у селі поліцейські з’ясували, що злодії, пошкодивши замки на воротах гаража, проникли всередину приміщення та викотили з нього транспортний засіб. За словами власника авто, це могло статися упродовж часу з 00.30 до 7.00.

Допоки працівники слідчо-оперативної групи відділу працювали на місці події, вилучаючи слідову інформацію та фіксуючи усі обставини, поліцейські групи швидкого реагування обстежували довколишню територію та найближчі населені пункти. Так, вдалося з’ясувати, що транспортний засіб з пошкодженими водійськими дверцятами знаходиться на узбіччі дороги у с. Таращанці. Нині транспортний засіб вилучено для проведення експертного дослідження.

Водночас поліцейські встановили й парубків, причетних до незаконного заволодіння ним.

– Це троє жителів м. Новограда-Волинського, віком від 14 до 17 років. Один з хлопців уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення подібного правопорушення, щоправда в Ємільчинському районі, – прокоментував подію начальник відділу поліції Юрій Кононенко.

Попередньо встановлено, що парубки повертались з дискотеки у місцевому клубі, коли в одного з них з’явилась ідея «покататись». Реалізовували її уже втрьох, зайшовши на обійстя одного з місцевих жителів. Втім змогли доїхати на чужому авто лише до сусіднього села, допоки не закінчилось пальне у баку.

Нині за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає відповідальність за такі дії у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8  років.

Відділ комунікації поліції в Житомирській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here