Home Кримінал На Житомирщині полювальникам за бурштином загрожує три роки в’язниці

На Житомирщині полювальникам за бурштином загрожує три роки в\’язниці

75

В Олевському районі слідчими передано до суду кримінальні провадження відносно семи жителів Рівненської області. Правоохоронці затримали чоловіків у квітні 2014 під час незаконного видобутку корисних копалин на території регіону. Обвинуваченим загрожує покарання від значних сум штрафів до ув’язнення.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Семеро рівненчан на двох ВАЗівках приїхали до Олевського району у пошуках легких заробітків. Натомість нині очікують рішення суду за результатами їх протиправної діяльності.

Хлопці, найстаршому з яких 42, а молодшому лише 17, усі жителі одного села, за їх словами, випадково дізнались про багату на корисні копалини землю в поліському краї й вирішили ризикнути. Запаслись необхідним знаряддям та пристосуваннями й ранесенько вирушили до сусідньої області. Втім їх старання не залишились непоміченими. Місцеві жителі, стурбовані несанкціонованими розкопками й руйнуванням ландшафту, дуже швидко сповістили правоохоронців про небажаних гостей.

 

Відтак надвечір уже цього ж дня полювальники за бурштином були затримані та разом з їх транспортними засобами (автомобілями ВАЗ-2101 та ВАЗ-21099) доставлені до місцевого відділу міліції. Під час огляду у них вилучено знаряддя праці, добуте цінне каміння та інші речі – свідчення протизаконної діяльності.

Відносно молодиків було розпочато кримінальні провадження за ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

– Жодних дозвільних документів на видобуток корисних копалин молодики не надали, – прокоментував начальник Олевського РВ УМВС України в Житомирській області Юрій Бовсуновський. – Відтак нині вони ознайомлені з обвинувальними актами, а самі справи передано для розгляду суду.

Чоловікам за законодавством України може загрожувати значний штраф (від 6 800 гривень) до обмеження або позбавлення волі на термін до 3 років.

Відтак правоохоронці застерігають усіх охочих до «сонячного каміння» – такі заробітки можуть закінчитись на лаві підсудних. Не випробовуйте долю.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here