Home Кримінал На Житомирщині правоохоронці виявляють іноземців-порушників

На Житомирщині правоохоронці виявляють іноземців-порушників

100

Упродовж березня поліцейські спільно з міграційною службою проводять перевірки по виявленню осіб, які незаконно або з порушеннями законодавства перебувають в Україні.

Уже за перші дні спеціальних заходів зафіксовано 54 адміністративних порушень. Усі вони пов’язані із правилами перебування іноземних громадян в Україні.

За результатами проведених перевірок відносно 11 з них за клопотанням поліції уже прийнято рішення про примусове повернення до країн громадянства, ще 3 особам заборонено подальший в’їзд в Україну, а одній – скорочено строк перебування у нашій державі.

Також до Пункту тимчасового тримання іноземців та осіб без громадянства було поміщено одну громадянку Узбекистану для забезпечення виконання рішення про її примусове повернення на батьківщину.

Традиційно посилена увага поліцейських і до вчинення злочинів як іноземцями, так і відносно них.

– Практичний етап профілактичної операції розпочався з середини березня і триватиме упродовж двох тижнів, – розповів начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

– Основне задання цих заходів – посилити протидію кримінальній міграції та не допустити впливу так званих «авторитетів» на ситуацію в регіоні.

Найхарактернішими кримінальними правопорушення, учиненими іноземцями в області, як свідчить статистика, є крадіжки (зазвичай, з осель) та скоєння дорожньо-транспортних пригод. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here