Home Кримінал ПАТ «Біо мед скло» 6 років в суді доводить, що не шкодить...

ПАТ «Біо мед скло» 6 років в суді доводить, що не шкодить довкіллю

149

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області  ще у 2008 році було проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ПАТ «Біо мед скло», де виявлено на земельній ділянці без твердого покриття несанкціоновані звалища виробничих відходів, а саме будівельні відходи, які утворились після демонтажу печі, склобій, мінвата. 

Про це повідомляє прес-служба екологічної інспекції.

Такими діями ПАТ «Біо мед скло» порушило вимоги ст.ст. 17, 33 Закону України «Про відходи» та  вимоги ст.ст. 35,45 Закону України «Про охорону земель». За що, керівника підприємства було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.
Державними інспекторами за засмічення земельної ділянки нараховано шкоду в розмірі  10 359 586,00 грн.  Прокурором Корольовського  району м. Житомира було заявлено позов до Господарського суду Житомирської області про відшкодування збитків завданих державі. В позові було відмовлено.

Прокуратурою було направлено апеляційну скаргу до Рівненського апеляційного господарського суду. За результатами розгляду даної скарги судом прийнято рішення про відмову. Розглянувши та перевіривши фактичні обставини справи на предмет правильності застосування судами першої та апеляційної інстанції норм процесуального права,  29 липня 2014 року Колегія суддів Вищого Господарського суду України скасувала незаконні рішення судів та повернула дану справу на новий розгляд.

 

Державна екологічна інспекція у Житомирській області розраховує на об’єктивний, всебічний розгляд справи та прийняття справедливого рішення щодо стягнення збитків.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here