Home Кримінал У Попільні оперативно затримали угонщика мопеда

У Попільні оперативно затримали угонщика мопеда

102

 Жителя сусіднього району поліцейські викрили у незаконному заволодінні чужим транспортним засобом ще до того, як господар виявив його зникнення. Нині поліцією розпочато досудове розслідування.


6 листопада під час патрулювання неподалік залізничного вокзалу у смт Попільні працівники сектору реагування патрульної поліції звернули увагу на чоловіка, який вів у руках мопед.

– Він штовхав транспортний засіб із явними зусиллями, ще й ішов непевною ходою, тому ця обставина нас насторожила. Тож ми вирішили з’ясувати, чи все гаразд,- розповів начальник СРПП №4 Попільнянського відділення поліції В’ячеслав Мудрий. – Під час перевірки встановили, що чоловік – 42-річний житель Ружинського району. Він перебував у явному стані сп’яніння та пояснити, кому належить транспортний засіб і куди він його доправляє, не зміг.

Відтак чоловіка та транспортний засіб доставили до відділення поліції.

У цей час на лінію «102» зателефонував 30-річний житель району. Чоловік схвильовано повідомив про викрадення свого мопеда «Honda Dio». Він розповів, що близько 15.20 залишив транспортний засіб неподалік магазину на вулиці та пішов за покупками. За кілька хвилин повернувся та виявив пропажу.

Як з’ясували поліцейські, саме цей мопед і викрав доставлений до відділку житель Ружинщини.

Нині триває з’ясування обставин події у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Чоловікові за такі дії може загрожувати штраф від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 3 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here