Home Кримінал У сховку підозрюваних у нападі на інкасаторів у Житомирі вилучили зброю

У сховку підозрюваних у нападі на інкасаторів у Житомирі вилучили зброю

100

Уранці 9 вересня у м. Житомирі було скоєно розбійний напад на поліцейських групи фізичної безпеки УПО у Волинській області та поранено правоохоронця. Увечері цього ж дня за орієнтуванням одного з нападників було затримано у столиці київськими розшуківцями.

10 вересня під час подальших заходів оперативники ГУНП Житомирщини виявили сховок нападників зі зброєю, гранатами та одягом.

Під час першочергових заходів із фіксації усіх обставин нападу було зібрано максимум інформації для встановлення причетних осіб, а також транспортних засобів, на яких вони пересувались.

Відтак орієнтування з прикметами можливих підозрюваних були направлені колегам з інших областей, а на території Житомирської та Київської областей і м. Києва розпочато комплекс спеціальних оперативних заходів для розшуку озброєних нападників.Подію було кваліфіковано за ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

– Зухвалий злочин був учинений на одній з центральних вулиць м. Житомира, тож на місці події нам одразу вдалося встановити кілька десятків мимовільних очевидців. На наш заклик відгукнулись і водії транспортних засобів, які мали записи зі своїх відеореєстраторів, – розповів начальник Головного управління Нацполіції Житомирщини Сергій Крупєй.

– До викриття цієї групи нападників були залучені підрозділи УСБУ в області та кримінальної поліції Житомирщини, Київщини, столиці та кількох інших регіонів, де заходи ще тривають.

Автівку нападників неподалік однієї зі станцій столичного метро виявили і затримали оперативники Святошинського  управління поліції м. Києва. Під час перевірки водійські документи керманича мали явні ознаки підробки. Згодом з’ясувалось, що чоловік є 35-річним громадянином країни Кавказу.

У ході огляду авто правоохоронці знайшли реєстраційні номери та документи на іншу автівку, також вилучили низку речей, походження і належність яких наразі встановлюється.

Керманича-іноземця слідчі ГУНП Житомирщини затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України, а спецпризначенці доставили до обласного центру. Нині йому оголошено про підозру у вчиненні розбою у складі групи осіб (ч. 2 ст. 187 ККУ).

– У ході подальших заходів 10 вересня ми виявили сховок нападників, зроблений у хащах по маршруту їх руху. Звідти вилучили 5 одиниць зброї, у тому числі  пістолет Макарова, яким нападники заволоділи під час розбою на поліцейських охорони, а також гранату Ф-1 та їх одяг, – сказав Сергій Крупєй.

Загалом із сховку було вилучено пістолет Макарова та чотири пістолети із конструктивними змінами або збитими номерами деталей, гранату Ф-1 із запалом, розгрузочний жилет та футболку з написами СБУ та дві балаклави.

Також поліцейські встановили особу ще одного підозрюваного – 29-річного іноземця. Нині тривають заходи як з його розшуку, так і встановлення усіх причетних до цієї злочинної групи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here