Home Кримінал В 19-річного юнака з Малинського району поліцейські вилучили кілька сотень боєприпасів

В 19-річного юнака з Малинського району поліцейські вилучили кілька сотень боєприпасів

94

13 січня оперативники Малинського відділення поліції у ході санкціонованого обшуку виявили за місцем проживання 19-річного студента мінометну міну, понад 200 патронів та багнет до гвинтівки Мосіна. Боєприпаси вилучено та направлено на експертне дослідження.

Триває досудове розслідування.Санкціонований обшук у домогосподарстві молодика було проведено за відповідною ухвалою суду 13 січня. Наявна в оперативників інформація про зберігання незаконного арсеналу підтвердилась.

Під час обшуку виявлено 231 патрон калібру 7,62 мм, мінометна міна та багнет до гвинтівки Мосіна.

– Виявлене хлопець відкопував у місцях проведення запеклих боїв часів ІІ Світової війни, – розповів начальник Малинського відділення поліції Олександр Гайовий. – Втім це не звільняє парубка від кримінальної відповідальності, передбаченої ст. 263 ККУ.

За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

19-річний парубок раніше в полу зору поліцейських не потрапляв, однак про протиправність своїх дій знав. Нині він дає свідчення у відділенні поліції. Рішення про остаточну правову кваліфікацію події прийматиметься за результатами експертного дослідження.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here