Home Кримінал В міліції розповіли як уберегтися від квартирних злодіїв

В міліції розповіли як уберегтися від квартирних злодіїв

89

 Під час прес-конференції 31 липня начальник Житомирського міськвідділку міліції Володимир Остапчук поділився, що в порівнянні з минулим роком, цьогоріч в місті зменшилася кількість квартирних крадіжок.

За 7 місяців 2014 року зареєстровано  99 випадків пограбувань, за фактами яких відкрито кримінальні провадження.

Більшу половину злочинів вдалося оперативно розкрити і наразі триває розслідування ще 22. Загалом, у 2013 році за аналогічний термін було вчинено на 18% крадіжок більше.

Остапчук наголосив, що існує кілька найпростіших способів вберегти своє житло від пограбувань. Приміром, власники можуть підписати договір з державною чи приватною службою охорони, яка одразу ж виїздить на місце, отримавши сигнал. Крім цього, варто подбати про хороші вхідні двері, замки та защіпки.

"Коли збираєтесь у відпустку, до рідних в гості чи у відрядженні, просіть сусідів придивитися за помешканням, які повідомлятимуть про підозрілих осіб. Не поширюйте інформацію про поїздку в соцмережах чи у колі незнайомих людей, адже злочинці все це моніторять", – радить начальник райвідділку.

Поряд з цим, він згадує і про крадіжки автомобілів, які не обладнані системою захисту. Правоохоронці зафіксували 74 випадки незаконного заволодіння транспортними засобами, 5 з яких скоєно в липні.

Зазвичай крадуть авто, які припарковані біля будинків чи на автостоянках, що не знаходяться під охороною. Часто грабіжники лише забирають із салону лише особисті речі водія, вартість яких може бути досить значною.

Юлія ДЕМУСЬ 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here