Home Кримінал За рік поліцейські Житомирщини вилучили з незаконного обігу понад 200 кг наркотичних...

За рік поліцейські Житомирщини вилучили з незаконного обігу понад 200 кг наркотичних засобів

101

 Нині до суду направлено майже 400 кримінальних проваджень щодо незаконного обігу наркотиків, з них 71 – за фактами продажу небезпечних речовин. На майно наркоділків вартістю понад мільйона гривень накладено арешти.


Упродовж року працівники поліційних підрозділів області виявили понад тисячу правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків, у тому числі близько півсотні – незаконне вирощування нарковмісних рослин та 86 фактів продажу наркотиків. З незаконного обігу поліцейські вилучили понад 230 кг наркотичних засобів, в основному – марихуану, а також макову соломку, опій, метадон та психотропні речовини.

За словами начальника Управління протидії наркозлочинності ГУНП області Олександра Богуна, у низці випадків, аби довести діяльність наркоторговців, поліцейським доводилося досить тривалий час документувати їх діяльність, у тому числі і провести майже 40 оперативних закупівель наркотичних засобів у наркоділків. Відтак за скоєння кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків було оголошено про підозри 323 особам, у тому числі, 52 збутчикам наркозасобів.

Зокрема, наприкінці грудня поліцейські затримали жителя смт Попільні та його покупця одразу після чергового продажу наркотичного засобу. А у м. Баранівці поліція викрила у торгівлі наркотиками перукарку.

На майно продавців кайфу накладено арешти на загальну суму понад мільйона гривень, ще більше ніж на 100 тисяч гривень – вилучено.

Під час досудових розслідувань третина підозрюваних у наркоторгівлі за рішеннями судів знаходилися під вартою, ще половина – під домашнім арештом, решті було обрано інші запобіжні заходи.

До суду слідчі направили майже 400 кримінальних проваджень з обвинувальними актами щодо незаконного обігу наркотиків, з них 71 – за фактами збуту небезпечних речовин. Зокрема, було завершено досудове розслідування щодо злочинного угруповання, яке займалось розповсюдженням наркотичних засобів на території Житомирщини.

Нагадаємо, на початку жовтня 2018 року правоохоронці провели знищення чергової партії наркотичних засобів, що зберігались в ГУНП Житомирщини у якості речових доказів у кримінальних провадженнях.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here