Home Кримінал За тиждень Житомирський рибоохоронний патруль виявив 40 порушень та вилучив 117 заборонених...

За тиждень Житомирський рибоохоронний патруль виявив 40 порушень та вилучив 117 заборонених знарядь лову

105

 В період з 12 по 18 лютого 2018 року інспекторами Житомирського рибоохоронного патруля виявлено 40 порушень правил рибальства, з яких 17 – це перевищення  дозволеної кількості гачків на одного рибалку. Всього за тиждень патрульними вилучено 117 заборонених знарядь лову,  які після рішення суду будуть знищені.

16 лютого оперативною групою було виявлено два грубих порушення правил рибальства на водоймах Бердичівського району. Браконьєри здійснювали вилов риби колючим знаряддям лову – «драчем». 

«Завдяки оперативності рибоохоронних патрульних, збитків вдалося уникнути. Порушники були затримані ще до того, як вони могли б нанести непоправної шкоди рибним запасам. Саме це і є нашим пріоритетом в роботі», – заявили в Управлінні Держрибагентства у Житомирській області.


Також за 7 днів виявлено чотири випадки перевищення дозволеної норми вилову личинки хірономід (мотиля). Мотиль складає значну частку у раціоні таких цінних видів риб, як коропа, карася, ляща, плітки та інших. Законодавством встановлено обмеження щодо його добування. Згідно пункту 4.9 Правил любительського і спортивного рибальства одній особі за добу дозволяється виловити не більше 100 грамів мотиля. По фактах порушень складені адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП.
 
Житомирський рибоохоронний патруль закликає громадян не залишатись осторонь при виявленні порушень природоохоронного законодавства. Інформацію щодо зафіксованих порушень на водоймах чи на ринках області просимо повідомляти за телефоном «гарячої» лінії рибоохоронного патруля:  (0412)24-57-81, 0674146074 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here