Home Події Депутата Житомирської райради Приставського нагородили медаллю «За відродження України»

Депутата Житомирської райради Приставського нагородили медаллю «За відродження України»

239

  Микола Приставський  з 2015 року  – депутат Житомирської районної ради.  Активно поєднує  соціальну та політичну діяльність, а ще підтримує громаду свого району.

Максимальна відкритість  і прозорість роботи – це одне із основних гасел Миколи Приставського. Ним він керується постійно, за яку справу б не брався.  Для свого Житомирського району намагається зробити якомога більше і  у статусі громадського діяча, і у статусі депутата райради.

Допомога і підтримка від Приставського надходить у різних сферах. Поряд з цим, намагається дбати і про духовний та культурний розвиток і виховання   житомирян та  жителів району.
 


Зокрема, Микола Приставський очолює осередок молодої «Просвіти» ім.Т.Г.Шевченка в м. Житомир.

Нещодавно за представленням ВУТ "Просвіта" Житомирського обласного об’єднання, його було нагороджено медаллю "ЗА ВІДРОДЖЕННЯ УКРАЇНИ" №1807  наказом № 1994 від 17 лютого 2018 року.

Нагадаємо, що таку відзнаку вручають патріотам України за самовіддану працю та активну громадську діяльність, спрямовану на відродження державності  країни. 



До слова, у грудні минулого року в Житомирі та області проходили   урочисті заходи з нагоди 110-річчя заснування Житомирського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка. 
 
За його словами Приставського, осередки «Просвіти» діють не лише в  Житомирі, а й у Бердичеві, Коростені, Новограді-Волинському, Коростишеві, Малині, в Андрушівському, Бердичівському, Брусилівському, Ємільчинському, Житомирському, Олевському, Овруцькому, Попільнянському, Ружинському, Черняхівському, Чуднівському, Хорошівському районах.   До складу товариства входять   викладачі  вищих навчальних закладів регіону, вчителі, журналісти, лікарі, службовці, культурно-мистецькі діячі, серед яких багато представників молодого покоління.


 
«Просвіта»  гуртує навколо себе людей інтелігентних, людей справжніх, щирих у своїх помислах і діях, людей творчих, людей справи – тих, хто любить і плекає свою країну, її мову, традиції, примножує гарну славу рідного краю, – відзначає  депутат Житомирської районної ради, голова молодіжного осередку «Просвіти» у Житомирі Микола Приставський. –  Просвітництво, лекції, бесіди з учнівською та студентською молоддю, конференції, заходи культурного, виховного і народознавчого змісту, організація фестивалів та поїздок, екскурсії, зустрічі, виступи, видавництво книг, благодійність – це лише частина тієї роботи, яку на себе взяла «Просвіта».


Власне, представники нашої «Просвіти» – безпосередні учасники революційних подій в країні, вони виходили на Майдан, вони захищають східні рубежі країни, показуючи і словом, і ділом, що доля України, її майбутнє для них не байдужі.  Для кожного з нас «Просвіта» – це передова лінія боротьби  за утвердження в суспільстві рідної мови, культури, традицій і звичаїв, піднесення духовності та добробуту рідного народу. Мені неймовірно приємно отримати медаль «За відродження України», адже це підтвердження того, що я на правильному шляху і люди, з якими мене об’єднала спільна ідея та прагнення, розуміють і цінують це. Разом з тим, така нагорода – це стимул працювати ще більше та краще, адже Україна та українці заслуговують на світле майбутнє».


 Відзначимо, що Приставський входив до молодіжних громадських організацій, також був і залишається активним учасником волонтерського руху. 


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here