Home Події Міський голова Житомира подарував вишиванку американському астронавту

Міський голова Житомира подарував вишиванку американському астронавту

154

 "Перебуваючи на МКС у жовтні 2017 року, Рендольф Брезнік розгорнув на орбіті український прапор. Минулої п’ятниці він передав його нашому музею космонавтики у Житомирі, – написав на своїй сторінці у сомережі міський голова Сергій Сухомлин. – Астронавта NASA багато що пов’язує з Україною. 10 років тому він всиновив хлопчика з Дніпра. Вайатт прилетів разом з батьком. – Сподіваюся, що незабаром колекція музею поповниться фотографією американського астронавта у вишиванці з міста Житомира".

Нагадаємо, що Рендольф Джеймс Брезник, американський космонавт НАСА, 16 березня провів лекцію для мешканців міста у Житомирському музеї космонавтики.

Космонавт є полковником ВПС США, він став учасником одного польоту на «Спейс шаттл» – STS-129. Загалом провів у космосі 10 діб 19 годин 16 хвилин 13 секунд та здійснив два виходи у відкритий космос. Тривалість внекорабельной діяльності (ВКД) – 11 годин 50 хвилин. До польоту в космос Рендольф Брезник та його команда готувалися два роки.

28 липня 2017 року він стартував з космодрому Байконур в якості бортінженера екіпажу космічного корабля «Союз МС-05» і екіпажу Міжнародної космічної станції за програмою основних космічних експедицій МКС-53/53.

На зустріч із американським космонавтом прийшла учні шкіл, їх батьки та студентська молодь.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин від імені мешканців міста подякував американському астронавту за цікаву лекцію про підготовку космонавтів, перебування на космічній станції та роботу у відкритому космосі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here