Home Події На вихідних житомирян чекають цікаві заходи з нагоди Дня Європи

На вихідних житомирян чекають цікаві заходи з нагоди Дня Європи

436

Житомир  - багатонаціональний. З нагоди Дня Європи у Житомирі відбудеться культурно-мистецький фестиваль

18 – 20 травня у Житомирі проходитимуть заходи з нагоди Дня Європи в Україні. Серед багатоманіття атракцій, що цьогоріч підготували організатори,  19 травня мешканці та гості міста можуть відвідати презентаційні локації національних товариств, приєднатися до святкової ходи,  а також переглянути  концертну програму .

Так, об 11:00 год. на вул. Михайлівській розпочнуть роботу презентаційні локації національних товариств міста. 7 товариств презентують  унікальні національні надбання: вишивку,чеканку, батік, костюми, прикраси, публіцистику та багато іншого. Паралельно на Михайлівській буде працювати фото-зона «Подорожуй Європою» та дитяче містечко «Сhildren city».

А о 15:00 год. з майдану Соборного рушає святкова хода національних товариств, яку очолять прапораносці з прапорами України та країн ЄС.  Хода прямує вул. Великою Бердичівською до вул. Михайлівської, де її учасників зустріне святковий пролог  у виконанні  артистів Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені І. Кочерги та  хореографічного ансамблю «Сонечко».

Представники національно – культурних товариств міста також також продемонструють гостям свята пісенне, літературне, а також музичне і хореографічне мистецтво різних народів та національностей, які мешкають у Житомирі. Взяти участь у концерті, який відбудеться о 15:30 год. на Михайлівській, запрошені національно-культурні товариства, творчі колекти міста Житомира, колективи з інших міст.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here