Home Події Японія в центрі Житомира – вже на вихідних. Програма фестивалю

Японія в центрі Житомира – вже на вихідних. Програма фестивалю

148

 Таким Житомир ви ще не бачили. 24-26 травня обласний центр перетвориться на справжню Японію. Адже цими вихідними на жителів та гостей міста чекає фестиваль східної культури. Організатори обіцяють, що «Дні Японії у Житомирі» зможуть перемістити кожного до східної країни.


Останні вихідні травня у Житомирі пройдуть в японському стилі. За три дні проведуть різноманітні майстер-класи, демонстрації, бізнес-семінар, виставки, уроки японської мови та каліграфії, виступи японських митців.

Нагадаємо, що Житомир став шостим містом в Україні, в якому проведуть «Дні Японії». Раніше подібні заходи вже організовували у Львові, Одесі, Дніпрі, Вінниці та Києві. Про це розповіли організатори Фестивалю – Українсько-Японський центр КПІ ім. І. Сікорського. Співорганізаторами культурного дійства виступають управління культури облдержадміністрації та Житомирської міської ради.

Цього року жителі Житомира мають можливість познайомитися з багатою та загадковою культурою країни сонця, що сходить. Фестиваль стартує у п’ятницю – 24 травня – і буде  розміщуватися на кількох локаціях у центрі міста. Управління культури ОДА допомагає з організацією та підготовкою локацій, а також підготовкою волонтерів. Волонтерами будуть студенти, котрі допомагатимуть організаторам фестивалю на всіх точках, де проводитимуть заходи.

Що ж чекає на гостей фестивалю? 
Участь у всіх заходах фестивалю БЕЗКОШТОВНА.

 

У кінотеатрі ім. І. Франка показуватимуть японські анімаційні мультфільми. У Житомирському обласному краєзнавчому музеї продемонструють роботи японського митця Маюко Канадзава.

У день відкриття фестивалю до Житомира завітає Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Й.В. п.Такаші Кураі з делегацією.
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here