Home Події Житомиряни на майдані Корольова можуть приєднатися до флешмобу з виконання колядки

Житомиряни на майдані Корольова можуть приєднатися до флешмобу з виконання колядки

154

 Близько 600 людей 12 січня об’єднаються для спільного виконання традиційної колядки «Нова радість стала». Флешмоб відбудеться за участю фольклорного ансамблю національного обряду «Родослав», Поліського академічного ансамблю пісні і танцю «Льонок» та колективів музичних шкіл і Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка.

«Вперше Житомирщина приєднається до такого Міжнародного флешмобу. Окрім цього, після масового співу відбудеться виконання колядки жестовою мовою. Запрошуємо всіх взяти участь в акції», – відмітила в.о. заступника начальника управління культури та туризму ОДА Світлана Ярмолицька. 

Дійство розпочнеться одночасно в 30 містах України о 14:30 год. та стане частиною обласного дитячого фольклорного фестивалю «Янголи віншують».

 

Співатимуть колядку на майдані ім. С. П. Корольова.

 

Також в рамках фестивалю відбудеться святкова хода по вулиці Михайлівській та діятиме творча лабораторія у приміщенні Житомирського академічного обласного театру ляльок. Стартує фестивальна подія о 11:00 год в приміщенні Свято-Михайлівського собору (м. Житомир, вул. Київська, 18).

 

Довідково. Третій рік поспіль вся країна об’єднується для спільного виконання найвідомішої колядки «Нова радість стала». У 2019 акція виходить на міжнародний рівень і разом з 30 містами України співатимуть колядку жителі Великобританії, Австрії, Нідерландів, Німеччини та Польщі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here