Home Місто Для 90 батальйону у зону АТО з Житомира передадуть ліків на...

Для 90 батальйону у зону АТО з Житомира передадуть ліків на 20 тисяч

151

 На черговому засіданні БФ "Разом за справу" члени комісії розглянули заявку, яка надійшла від командира 90 бригади, що наразі перебуваю у зоні АТО на Сході країни.

У документі представлено перелік необхідних ліків із 13 позицій, коштів на придбання яких у батальйоні нема. Військові поросили купити й передати їм на передову найнеобхідніші препарати – знеболюючі, протишокові та гормональні, а також шовні матеріали. Втім, до моменту засідання потребу по шовних маТеріалах (4 позиції зі списку) встигли покрити волонтери.

Член комісії Іван Мартинчук повідомив, що попередньо вартість усіх ліків  по списку з оригінальними назвами, а не замінниками, було перевірено у 3 аптеках міста. Загальна сума витрат на усі препарати коливалася від 20 аж до 25 тисяч. Зрозуміло, що купувати ліки будуть в аптеці, яка запропонувала їх за найменшою вартістю.

Таким чином, уже в найближчий час необхідна сума – 20452 гривень буде перерахована  із рахунку фонду на аптеку. Там мають деякі медпрепарати додатково замовити, оскільки наразі в асортименті їх нема.

Відзначимо, що кошти для БФ "Разом за справу" зібрали під час марафону "Допоможи героям", під час якого в Житомир з концертом приїздили відомі українські виконавці та гурти. Попри те, що у Фонді постійно надають допомогу на лікування, придбання ліків та протезуванням військових Житомирщини, станом на останнє засідання на рахунку зберігалося понад 274 тисяч.

Зразок заяви  та список документів, які військові та їх рідні мають надати до Фонду задля отримання допомоги можна знайти тут. 

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here