Home Місто До Житомира з Кривого Рогу їде гібридний тролейбус, який претендує на рекорд...

До Житомира з Кривого Рогу їде гібридний тролейбус, який претендує на рекорд України

149

З 4 по 7 вересня ноу–хау криворізьких транспортників – тролейбус на автономному ходу з дизель-генераторною установкою, здійснить пробіг Кривий Ріг – Житомир. Маршрут буде проходити через Кропивницький (Кіровоград), Смілу, Київ. За результатами пробігу тролейбус–автобус може претендувати на внесення до Книги рекордів України за найдовший пробіг за маршрутом без  контактної мережі.

У Кривому Розі з початку 2017 року на лінію вийшли вже чотири тролейбуси з дизель-генераторною установкою. Вони працюють на маршруті, який поєднав спальні мікрорайони Східний 1-2-3 з центром міста і залізничним вокзалом «Червона». На виході – п’ятий гібридний тролейбус.

Директор КП «Міський тролейбус» Олександр Приходько сказав: «Найближчим часом очікуємо на поставку обладнання ще для чотирьох таких машин. І вже до кінця року плануємо, що вони будуть перевозити пасажирів. Мером Юрієм Вілкулом поставлено завдання проаналізувати маршрути та визначити найбільш оптимальний варіант для нових тролейбусів на автономному ходу. В першу чергу, будуть враховуватися прохання і побажання наших жителів».

Кривий Ріг – перше в Україні місто, яке розпочало  випускати тролейбуси з дизель-генераторною установкою. Це дозволяє йому продовжувати рух на тих ділянках дороги, де контактну мережу  не можна прокласти через  технічні умови. До того ж, такий тролейбус, на відміну від традиційного, здатний об’їжджати перешкоди, місця пошкодження мережі, може функціонувати навіть в умовах їх обриву або обмерзання.

«Це зручно і комфортно, а головне, економно для людей. За 2,5 грн. наші пасажири можуть спокійно доїхати зі свого мікрорайону до центральної частини Кривого Рогу – а це 15км. А те, що наш тролейбус зараз має всі шанси потрапити до Книги рекордів України – визнання нашої тривалої та кропіткої роботи, заслуга всього колективу підприємства та керівництва міста, яке допомагає нам фінансово створювати нову, сучасну техніку», – підкреслив Приходько.

Джерело: kr.gov.ua

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here