Home Місто На Житомирщині борються з незаконним перевезенням лісопродукції

На Житомирщині борються з незаконним перевезенням лісопродукції

101

Відповідно до затвердженого графіку спільного несення служби на стаціонарних постах під час проведення профілактичних заходів державного контролю за станом охорони лісів та зелених насаджень від незаконних порубок, спільними робочими групами з числа працівників Державної екологічної інспекції Поліського округу та Управління патрульної поліції в Житомирській області Департаменту патрульної поліції виявлено ряд фактів незаконного перевезення лісопродукції.

Так, 13 листопада поточного року поблизу с. Грозине Коростенського району зупинено автомобіль «МАN», який перевозив дров’яну деревину породи тополя без відповідних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Коростенського ВП. При встановленні та з’ясуванні обставин, представниками затриманого автомобіля надано документи про походження лісопродукції (акти обстежень, лісорубні квитки). За порушення правил транспортування деревини, а саме перевезення лісопродукції без товарно-транспортної накладної водія притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу;

Наступного дня, на стаціонарному посту «Кочерів» зупинено автомобіль марки «МАN» з лісопродукцією породи сосна довжиною 6 м. З наданих документів встановлено, що деревина, яка розміщена на автомобілі та документи надані на її походження не відповідають дійсності. На місце події викликано слідчо-оперативну групу Радомишльського ВП, автомобіль затримано до з’ясування всіх обствин по суті справи.
Цього ж дня, на стаціонарному посту «Звягель» зупинено автомобіль марки «RENAULT», який перевозив лісопродукцію породи вільха довжиною 2,6 м. З документів, які надано перевізником встановлено, що лісопродукція була закуплена у одного з лісогосподарських підприємств Житомирської області, проте довжина закупленої деревини становить 1,6 м. Даний автомобіль затримано та доставлено на штраф майданчик працівниками Новоград-Волинського ВП.

В ніч з 15 на 16.11.2018 на СП «Кочерів» на трасі Київ-Чоп затримано автомобіль марки «MАN», який прямував із Сумської області у м. Луцьк завантажений лісопродукцією породи дуб без належних документів. Автомобіль затримано та доставлено до Радомишльського ВП.

Також з 15 на 16 листопада на цій же ділянці траси зупинено та затримано автомобіль марки «МАN» із напівпричепом з «єврономерами», який перевозив лісопродукцію породи дуб без документів. Автомобіль доставлено на штраф майданчик Радомишльського ВП.

Спільні заходи державного контролю за станом охорони лісів Державної екологічної інспекції Поліського округу та Управління патрульної поліції в Житомирській області і надалі проводитимуться на території області.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here