Home Місто На Житомирщині можуть відкрити сертифіковану лабораторію для органічного виробництва

На Житомирщині можуть відкрити сертифіковану лабораторію для органічного виробництва

166

Зі студентами і викладачами Житомирського національного агроекологічного університету 26 травня зустрілася депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ірина Костюшко.

Представив гостю ректор ЖНАЕУ Олег Скидан, наголошуючи на тому, що пані Ірина має досвід роботи в аграрному секторі.

За її плечима керівництво кількома підприємствами – ТОВ «Сайкофарм», ТОВ «Снейк», ТОВ «Аптека мінеральні води». Наразі Ірина Костюшко є власником аграрної компанії «Зоря» в селі Стремигород на Коростенщині. Фірма займається вирощуванням, нішевої для Житомирської області культури, льону.

У своєму виступі депутат розповіла про можливі шляхи розвитку конкурентоспроможності Житомирщини уже в найближчі роки. У цьому процесі, переконана вона, не обійтися без допомоги і підтримки кваліфікованих фахівців. Ймовірно, що саме ниніншні студенти, а також випускники Житомирського агроуніверситету, будуть сприяти покращенню ситуації в аграрній галузі області.

«Ми відтермінували розгляд Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки на цій сесії. Наразі хочемо доповнити її новим напрямком для України та нашого регіону – органічним. У Житомирської області є усі шанси відкрити першу в Україні сертифіковану лабораторію для органічного виробництва. Це зробить нашу область конкурентоспроможною, дасть їй значні переваги. А хто як не головні розробники цього напрямку можуть надати найкращі коментарі», – зауважила Ірина Костюшко.

Нагадаємо, що на базі Житомирського національного агроекологічного університету нещодавно провели IV Міжнародну науково-практичну конференцію “Органічне виробництво і продовольча безпека”, а також ярмарок органічної продукції вітчизняних виробників.

Прес-служба Житомирського національного агроеколоігчного університету

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here