Home Місто На Житомирщині відкрили меморіальну дошку десантнику 2 батальйону 95 бригади Олексію Євдощуку

На Житомирщині відкрили меморіальну дошку десантнику 2 батальйону 95 бригади Олексію Євдощуку

167

17 травня 2018 року за ініціативи депутатів Студеницького старостинського округу  Глибочицької об’єднаної територіальної громади та за підтримки приватних підприємців Юрія Руденка та Сергія Защіпася, Наталії Корзун та Олександра Ващенка у с. Студениця на фасаді приміщення загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. відкрито меморіальну дошку загиблому учаснику АТО, колишньому учню цієї школи Олексію Євдощуку

 

Народився Олексій 10 квітня 1985 року у м. Житомирі в сім’ї простих порядних людей, де в пошані були праця, чесність, порядність, повага до старших. Після закінчення Студеницької ЗОШ у 2002 році був призваний до лав Збройних Сил України. Військову службу проходив у м. Житомирі. Потім упродовж 6 років працював у м. Києві у Десант-Безпеці України. А згодом у розформованому підрозділі міліції особливого призначення МВС України «Беркут». Своє почуття обов’язку він відчував на кожному кроці: перед рідними, друзями, колегами, ненькою-Україною. У серпні 2014 року, під час третьої хвилі часткової мобілізації, Олексій був призваний сержантом, військовослужбовцем 4-ї роти 2-го батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади м. Житомира. Разом з ним пішов служити і його батько «Один у полі не воїн! Я попереду, а ти тато, за мною!» – так говорив Олексій.

А служив він за контрактом. З перших днів війни був на фронті, пройшов самі запеклі бої: Карачун, Саур-Могила,  Донецький аеропорт, Карачун. А зустрів підступну зрадливу смерть в декількох кілометрах від позиції свого батька. Десантник 95 бригади Олексій Євдощук загинув 17 травня 2016 року в Генічеську Херсонської області. Поховали бійця 19 травня у селі Студениця Коростишівського району.

Усі пам’ятають Альошу добрим, чуйним, привітним, життєрадісним, завжди з посмішкою на обличчі, хорошого і вірного товариша, який ніколи не зрадить, а підставить надійне плече допомоги. Завдяки таким якостям йому і вдалося ціною власного життя врятувати своїх хлопців – побратимів завчасно повідомивши їх про зраду та небезпеку, яка наближалася. У Олексія залишилася дружина та син Назар.

Участь у вшануванні пам’яті нашого земляка справжнього патріота, який боровся за суверенітет та цілісність України і віддав життя за мир та спокій на рідній землі брали:  батьки та рідні героя, голова Глибочицької ОТГ Сокальський С.В., в. о старости села Студениці Матвійчук В.А., депутати сільської ради, друзі побратими, однокласники, учні та педагогічний колектив школи, жителі громади та всі ті хто знав загиблого. Настоятель Свято-Успенського  Храму отець Андрій освятив пам’ятний знак.

Всі присутні вшанували пам’ять про  Олексія Євдощука хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки та могили на сільському кладовищі.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here