Home Місто Нове обладнання в обласній лікарні допоможе жителям Житомирщини повернути зір

Нове обладнання в обласній лікарні допоможе жителям Житомирщини повернути зір

92

У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського презентовано сучасне лікувальне обладнання.

Голова обласної ради Йосип Запаловський 6 листопада побував в обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського – у Центрі мікрохірургії ока та урологічному відділенні консультативно-діагностичної поліклініки, де було презентовано новітнє лікувальне обладнання.

У стаціонарі Центру мікрохірургії ока голова обласної ради ознайомився з роботою нового високотехнологічного медичного апарату – факоемульсифікатора, який дасть можливість новим методом і безкоштовно для пацієнтів – членів «Лікарняної каси» виконувати складні операції на оці та відповідно швидше й ефективніше повертати людям втрачений зір, поспілкувався з пацієнтами стаціонару.

Про це повідомляє прес-служла облради.

Новий прилад виробництва відомої фірми «Алкон» (США) вартістю 732, 4 тис. грн. придбано та змонтовано за кошти обласного бюджету.  Відповідне рішення ухвалено на одній із останніх сесій обласної ради. Лікарі-офтальмологи Центру мікрохірургії  ока у короткий термін опанували інноваційну систему лікування зору, і сьогодні за допомогою нового обладнання вдалося успішно прооперувати більше 100 пацієнтів, більшість із яких – люди старшого віку.

Йосип Запаловський також взяв участь у відкритті кабінету екстракорпоральної ударно-хвильової дистанційної літотрипсії (подрібнення камінців у нирках) із денним урологічним стаціонаром на базі консультативно-діагностичної поліклініки. Новий метод за допомогою сучасного медичного апарату від відомої німецької фірми «Dornier» дозволить лікувати хворих із проблемами функціонування видільної системи якісніше, безпечніше та із значно меншими затратами. Передбачено також, що пацієнти після сеансу літотрипсії матимуть змогу відпочити у денному стаціонарі під наглядом кваліфікованих лікарів. В області – це перший апарат такого типу, який встановлено в державному медичному закладі. Раніше, щоб виконати  складну процедуру подрібнення камінців у нирках, пацієнти зверталися у приватні структури. Начальник департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас повідомив, що сьогодні метод дистанційної літотрипсії вважається  найновішим у світі, і ним послуговується більшість пацієнтів урологічного профілю. Лікувальний апарат придбано за кошти благодійної організації «Лікарняна каса». З належним фінансуванням (20 млн. грн.) з обласного бюджету фінансується обласна програма надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here