Home Місто Понад 30 тисяч житомирян отримають субсидію готівкою

Понад 30 тисяч житомирян отримають субсидію готівкою

109

 З 1 січня 2019 року змінився алгоритм виплати допомоги у сплаті комунальних платежів – субсидії. Він передбачає оплату житлових субсидій у грошовій формі. Ті ж, хто отримував субсидію до 31 грудня 2018 року, отримуватимуть її у готівковій формі.

Детальніше про це розповіла в.о. директора департаменту соціальної політики міської ради Людмила Ліпінська.

За її словами,  у Житомирі вже понад  30 тисяч домогосподарств користуються субсидіями на житлово-комунальні послуги.

Що ж стосується монетизації субсидій, то, вже в березні домогосподарства, яким субсидія була нарахована до 31 грудня 2018 року, отримають готівку для оплати комунальних послуг за лютий 2019 року.

«Понад 30 тисяч житомирян отримають «живі» кошти за призначені субсидії. В березні буде перераховано грошові перекази через державний банк «Ощадбанк» тим, хто мав субсидію у лютому.  Пенсіонерам розмір субсидії за лютий цього року виплатить Пенсійний фонд одночасно з виплатою пенсії в березні поточного року. Після отримання коштів, громадяни зобов’язані  самостійно оплатити вартість спожитих послуг. Зекономлені кошти завдяки ефективному споживанню ресурсів, залишаються  у споживачів та використовуватимуться на власні потреби», – пояснила Людмила Ліпінська.

«Особам, які не одержують пенсії, Мінсоцполітики через Ощадбанк перерахує кошти через платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка» або ж зарахує на поточні рахунки, відкриті в Ощадбанку», – уточнила  Людмила Ліпінська.  

У департаменті соціальної політики зазначають, що   житомирянам, яким призначено субсидії, не варто звертатися додатково до Прозорих офісів міста. Перерахунок буде здійснено автоматично.

Субсидія у грошовій формі також  призначається усім домогосподарствам, що звернулись за її отриманням з 1 січня 2019 року. Цей механізм передбачає, що субсидії у грошовій формі безпосередньо надавачам житлово-комунальних послуг перераховує Ощадбанк.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here