Home Місто ”Реформа децентралізації дала Житомиру нові можливості для розвитку”, – Сухомлин

\”Реформа децентралізації дала Житомиру нові можливості для розвитку\”, – Сухомлин

96

 Сьогодні, 16 листопада, у Житомирському інституті медсестринства для лідерів громад регіону та представників бізнесу і влади з метою обміну досвідом з реалізації розвиткових проектів проходить форум «Децентралізація: від об’єднання до розвитку». У роботі форму беруть участь Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, голова облдержадміністрації Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма. Модератори дискусій  – Юрій Єхануров, громадський активіст, Прем’єр-міністр України (2005-2006рр.), Міністр оборони України (2007-2009рр.) та Андрій Куликов, журналіст, редактор, радіо-, телеведучий, медіа-експерт.

Більше 180 учасників форуму у форматі чотирьох пленарних сесії долучаться до обговорень на тему соціального, економічного потенціалу та можливостей розвитку, а також обміну кращими практиками місцевих та регіональних проектів у Житомирській та сусідніх областях.   

Геннадій Зубко, вітаючи учасників форуму наголосив на важливості подальших кроків щодо добровільного об’єднання громад.

«Маємо обговорити під час форуму не те, що вже зроблено, а ті речі, які потрібно зробити. Сьогодні дуже важливо від ідеї перейти до імплементації», – зазначив Геннадій Зубко.  

Щодо результатів реформи децентралізації, міський голова Сергій Сухомлин сказав: «Реформа децентралізації дала Житомиру нові можливості для розвитку. Ми ніколи раніше не відчували такої підтримки від держави, в тому числі й фінансової. З кожним роком розмір державної субвенції зростає. За підтримки держави вдалося реалізувати багато важливих проектів: термосанація, реконструкція і капітальний ремонт закладів освіти, придбання медичного обладнання для лікарень міста, встановлення лічильників теплової енергії в будинках тощо. Цьогоріч ми відкрили два сучасних навчальних заклади – міську гімназію №3 та дитячий садочок №58. Наступного року у Житомирі після масштабної реконструкції почнуть функціонувати одразу два стадіони – «Полісся» і «Спартак». Я дякую за підтримку важливих для нашого міста проектів Державному фонду реконструкції і розвитку, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України. Окрема подяка депутатам Житомирської міської ради».

Під час форуму відбудуться чотири дискусії: «Реформи Non-Stop. Реалії та перспективи децентралізації в Україні: регіональний вимір», «Громада, влада, бізнес: партнерство заради добробуту», «Міжнародна співпраця – можливості для громад» та «Проекти місцевого розвитку. Кращі практики». Очікувані результати форуму: спільне бачення пріоритетів та практичних результатів децентралізації та регіонального розвитку; покращена комунікація між владою та бізнесом; практичні рішення, що сприятимуть місцевому та регіональному розвитку.

Довідково: згідно з результатами останнього моніторингу Мінрегіону, Житомирщина  посідає друге місце  у рейтингу областей за формуванням ОТГ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here