Home Місто Реконструкція онкодиспансеру та будівництво 22 нових амбулаторій – основні медичні проекти області...

Реконструкція онкодиспансеру та будівництво 22 нових амбулаторій – основні медичні проекти області у 2019 році

177

У 2019 році на Житомирщині планують завершити будівництво 22 сучасних амбулаторій із житлом для лікарів, а також реконструкцію Обласного онкодиспансеру.

Про це розповів голова облдержадміністрації Ігор Гундич, анонсуючи перспективи 2019-2021 під час засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини.

«Вже цьогоріч у рамках ініціативи «Сільська медицина» Президента України Петра Порошенка ми розпочали будівництво амбулаторій нового типу в сільських громадах Житомирщини. У 2019 році амбулаторій за такими проектами буде 22», – зазначив Ігор Гундич.

Розбудова сільської медицини є частиною реформи.

На це Житомирщина отримала 194,5 млн грн. Кошти спрямовують на будівництво 22 амбулаторій на 1-2 лікаря з житлом та закупівлю 22 одиниць службового автотранспорту для цих новозбудованих амбулаторій.

Роботи із будівництва вже розпочали на 9 об’єктах:

– с. Водотиї (Брусилівський район),

– с. Соколів (Пулинський район),

– с. Краснопіль (Чуднівський район),

– с. Дубрівка (Баранівський район),

– с. Високе (Черняхівський район),

– с. Ірша (Радомишльський район),

– с. Покалів (Овруцький район),

– с. Підлуби (Ємільчинський район),

– с. Квітневе (Попільнянський район).

Ще одним соціально важливим проектом, який втілюватимуть в області, є капітальний ремонт Житомирського обласного онкологічного диспансеру.

«Масштабний проект, на реалізацію якого не могли зважитися багато років. Проте цьогоріч ми розпочали утеплення. Наступного року продовжимо проект внутрішнім капітальним ремонтом медичного закладу», – акцентував Ігор Гундич.

Проект реалізовується за кошти Державного фонду регіонального розвитку та у співфінансуванні із обласним бюджетом у 2018-2019 рр. Реконструкцію онкодиспансеру розпочали із утеплення центрального приміщення. Наразі роботи із термосанації та фарбування фасаду центрального корпусу на завершальному етапі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here