Home Місто Родичі Героїв Небесної Сотні з Житомирщини зустрілися з Порошенком

Родичі Героїв Небесної Сотні з Житомирщини зустрілися з Порошенком

128

20 лютого родини Героїв Небесної Сотні приїхали до Києва вшанувати пам’ять загиблих під час Революції Гідності активістів Майдану. На заходах були присутні рідні наших загиблих земляків:

– Балюка Олександра Олександровича (19.03.1974–20.02.2014)

– Зайка Якова Яковича (04.04.1940–18.02.2014)

– Кемського Сергія Олександровича (15.11.1981–20.02.2014)

-Прохорчука Віктора Олександровича (25.05.1975–18.02.2014).

Із родинами Героїв Небесної Сотні зустрілися Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Генеральний прокурор України Юрій Луценко та керівники центральних органів виконавчої влади.

Присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

У своїх промовах керівництво держави окреслило ряд важливих питань. Зокрема, Глава держави доручив Уряду забезпечити встановлення державних іменних стипендій, які мають носити імена п’ятьох наймолодших за віком загиблих учасників Революції Гідності – Устима Голоднюка, Назара Войтовича, Юрія Поправки, Романа Гурика і Дмитра Максимова.

Петро Порошенко наголосив на тому, що пам’ять про Героїв Небесної Сотні назавжди має лишатися в серцях українців, і повідомив, що 16 лютого започатковано процедуру розробки проекту Меморіалу Пам’яті Героїв Небесної Сотні. «Для мене – це справа життя», – зазначив Глава держави.

Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман поінформував учасників зустрічі про те, що у Міністерстві соціальної політики України створено окремий сектор, що займатиметься вирішенням питань родин Героїв Небесної Сотні. З цією ж метою Уряд ініціює створення при обласних державних адміністраціях посади радника з питань взаємодії з родинами Героїв та розробку державної та регіональних програм із підтримки сімей Героїв Небесної Сотні. Також він зазначив, що значно збільшено розмір соціальної допомоги родинам Героїв.

На зустрічі також виступили голова громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні» Володимир Бондарчук, голова громадської організації «Комітет родин Небесної сотні та активістів Майдану» Тамара Швець, голова благодійного фонду "Майдан Гідності" Ігор Гурик та члени родин Героїв Небесної Сотні.

У формі діалогу обговорювалися питання створення в Києві музею Героїв Небесної Сотні, участі членів вищезазначених організацій у роботі координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання молоді, встановлення соціального статусу членів родин Героїв Небесної Сотні, розслідування злочинів проти Героїв та інші.

Після зустрічі Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко та родинами Героїв Небесної Сотні взяли участь в панахиді за загиблими активістами Майдану. Богослужіння у Михайлівському Золотоверхому Соборі відправив Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

По завершенні панахиди присутні встановили лампадки й свічки біля фотопортретів Героїв Небесної Сотні.

Читайте також: Треті роковини розстрілів на Майдані: житомиряни вшанували Героїв Небесної Сотні.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here