Home Місто Студенти ЖДТУ разом з житомирянами робили елементи декору та іграшки зі сміття....

Студенти ЖДТУ разом з житомирянами робили елементи декору та іграшки зі сміття. ФОТО

184

У рамках урбаністично-культурного заходу «Майстерня міста» 25 вересня викладачі та студенти кафедри екології гірничо-екологічного факультету Житомирського державного технологічного університету на майданчику перед «Жовтнем» провели презентацію проекту «Друге життя старих речей».

Розпочали захід з семінару-дискусії «Чисте місто», під час якої автори проекту висвітлили найбільш проблемні моменти, пов’язані зі збором та утилізацією побутового сміття в Житомирі та закликали мешканів міста стати учасниками соціологічного дослідження.

Його мета – виявлення готовності містян долучитися до роздільного збору відходів. Всі бажаючі могли одразу ж отримати інформаційні листівки з адресами пунктів збору вторинної сировини у Житомирі.

Після семінару влаштували майстер-клас, під час якого студенти-екологи ЖДТУ продемонстрували, що навіть не потрібні в господарстві речі, не обов’язково є сміттям.

Зокрема, Мандро Юрій ділився корисним досвідом плетіння з газет, Єгорова Світлана разом з малечею виготовляла чудові ляльки з клаптиків тканини, а Сорока Анастасія – практичні підставки під чашок, Мельник Вікторія та Шомко Ольга робили оптимістичних сніговичків з лампочок, а Марина Резанко креативно декорувала еко-сумки.

В умілих руках вони можуть перетворитися на іграшку, ялинкову прикрасу, елемент декору. Всі маленькі шедеври створені власними руками під час майстер-класу від студентів ЖДТУ майстри та майстрині змогли забрати з собою на згадку про захід.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here