Home Місто У ЖДУ імені Івана Франка триває акція «Подаруй українську книжку захиснику»

У ЖДУ імені Івана Франка триває акція «Подаруй українську книжку захиснику»

120

Ідея проведення акції зародилася ще минулого тижня, коли працівники бібліотеки ЖДУ імені Івана Франка передали для укомплектування фонду бібліотеки військової частини А3204 перші 260 книг, інформують на сайті університету.

Усі передані видання – українська та зарубіжна класика, детективи, науково-популярна та спортивна література – були відібрані з домашніх книгозбірень бібліотекарів університету. Серед авторів – Г. Квітка-Основ’яненко, І. Кочерга, Ф. Ніцше, І. Франко, З. Фрейд, А. Крісті та багато інших.

Мета ж оголошеної акції – збір сучасної української документальної, історичної, науково-популярної та художньої літератури.

«На наше переконання, книгозбірня військової частини має бути соціально-необхідною установою, яка в змозі забезпечити повноцінне та оперативне задоволення інформаційних, освітніх та власних потреб користувачів. Також бібліотека для військових має створювати належні умови для самореалізації читачів, їхнього спілкування та повноцінного проведення дозвілля. Відомо, що читаючи кращі книги, як художні, так і науково-пізнавальні, людина отримує орієнтир у системі цінностей. Ось чому так важливо правильно організувати читання, зробити так, щоб до рук військовослужбовців потрапляли саме необхідні книги», – каже проректор з навчально-виховної та методичної роботи ЖДУ імені Івана Франка Андрій Шевчук.

В акції можуть брати участь не лише викладачі та студенти ЖДУ імені Івана Франка, а й житомиряни. Кожен, хто бажає подарувати українську книжку своєму захиснику, може принести її до центральної бібліотеки ЖДУ імені Івана Франка (вул. Велика Бердичівська, 38, І поверх).

Акція «Подаруй українську книжку захиснику» триватиме протягом лютого 2015 року.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here