Home Місто У Житомирі до 1030-річниці хрещення Русі-України влаштують ходу, молебень і концерт

У Житомирі до 1030-річниці хрещення Русі-України влаштують ходу, молебень і концерт

112

 У Житомирі під час святкування 1030-річниці хрещення Русі-України відбудеться хресна хода, спільний молебень, а також працюватиме дитяче містечко із конкурсами та майстер-класами. Завершиться все святковим концертом.

Про це говорили  на прес-конференції за участю представників різних конфесій та заступника голови ОДА Ярослава Лагути.

«На Житомирщині існує загальнохристиянський діалог та діалог між владою та представниками релігійних громад. Саме хрещення є тією подією, яка лежить в основі та має на меті об’єднати наше суспільство у непростий час», – сказав Ярослав Лагута.

За словами голови Ради церков Протопресвітера Житомирського протопресвітерства Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви отця Віталія Сидорука хресна хода розпочнеться від Костелу Святої Софії та закінчиться спільним молебнем на вулиці Михайлівській (напроти будинку Трибеля).

«Спільна хресна хода розпочнеться о 15.00 год. біля Костелу Святої Софії, далі рухатиметься до Спасо-Преображенського кафедрального собору, потім – вулицями Грушевського та Покровською до Михайлівської. Це не має бути суто релігійним заходом, тому ми пропонуємо християнський родинний відпочинок на цьому святі. Будуть розважальні точки, де діти і родини зможуть відпочити. Завершиться свято концертом», – розповів отець Віталій Сидорук.


Також на прес-конференції говорили про створення Української Єдиної Помісної Православної Церкви.

«Церква і держава завжди мають співпрацювати. Президент все робить, щоб в Україні була Єдина Помісна Церква. Кроку назад вже не буде», – зазначив Архієпископ Житомирський і Поліський Української Автокефальної Православної Церкви Володимир.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here