Home Місто У Житомирі хворі на хронічну ниркову недостатність отримають адресну матеріальну допомогу

У Житомирі хворі на хронічну ниркову недостатність отримають адресну матеріальну допомогу

197

У Житомирі зареєстровано 51 хворого на хронічну ниркову недостатність, яким відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 20.03.2019 № 258 передбачено щоквартальну адресну матеріальну допомогу на часткове відшкодування вартості медикаментів та інших супутніх матеріалів необхідних для процедури гемодіалізу у відділеннях гемодіалізу обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського.

Основні витрати по процедурі гемодіалізу несе державний бюджет України.

«Проблема лікування пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю набуває особливої актуальності з огляду на стабільне збільшення чисельності пацієнтів, які потребують застосування ниркової замісної терапії.

Лікування методом гемодіалізу відноситься до високозатратних та дороговартісних технологій. Жителі ОТГ міста Житомир, які потребують лікування методом програмного гемодіалізу, отримують його у центрі гемодіалізу Житомирської обласної клінічної лікарні», – розповіла начальник управління охорони здоров’я міської ради Марія Місюрова.

Ця процедура для них життєво необхідна, оскільки без медичного втручання такі хворі просто не виживуть.

Додатково хворим, які страждають на ниркову недостатність, мають значні обмеження життєдіяльності та за висновками лікарів, потребують транспортування для проведення процедури гемодіалізу від місця проживання до місця надання послуг і в зворотному напрямку у місті Житомирі передбачено щомісячну грошову компенсацію витрат на транспортування.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here