Home Місто У Житомирі на базі комунального підприємства створять громадську пральню

У Житомирі на базі комунального підприємства створять громадську пральню

120

 У Житомирі на базі комунального підприємства "Гагарінське" створять громадську пральню.

Таке рішення підтримали 14 членів виконавчого комітету міської ради під час засідання 20 червня.

За словами директора КУ «Агенція розвитку міста» Бориса Пахолюка, комунальна громадська пральня у майбутньому надаватиме послуги бюджетним установам міста Житомира, закладам сфери послуг, мешканцям міста які не мають власних пральних машин та ін.

Також він поінформував, що громадська пральня фінансуватиметься не за кошти міського бюджету, а за рахунок інвестицій приватного сектору на умовах державно-приватного партнерства.

"Ми є учасниками багатьох міжнародних програм із розвитку муніципальної інфраструктури. Коли ми почали працювати з консультантами U-lead, то запропонували їм близько десяти проектів для реалізації на умовах з державно-приватного партнерства. З усіх проектів вони відібрали для втілення проект зі створення громадської пральні.

Така практика існує в багатьох країнах Європи та сполучених Штатах Америки, але вона не дуже поширена в Україні Такий проект також буде цікавим для наших студентів, для дошкільних навчальних закладів. Адже вартість прання білизни для садочків складає близько 17-18 гривень за кілограм. Також використання громадської пральні дозволить зменшити видатки на утримання пральної техніки", – зазначив Борис Пахолюк.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here