Home Місто У Житомирі планують списати 24 тролейбуси та 5 трамваїв. ФОТО

У Житомирі планують списати 24 тролейбуси та 5 трамваїв. ФОТО

103

У Житомирі 12 липня відбулося виїзне засідання постійної комісії з питань ЖКГ та інфраструктури міста щодо списання старої та непридатної для використання техніки. Представники депутатської комісії разом з заступником міського голови Дмитром Ткачуком оглянули тролейбуси і трамваї, які планують списати.

«24 тролейбуси та 5 трамваїв, які пропонують списати вже тривалий час не експлуатуються, з кожним роком вони ржавіють та приходять в непридатність. Комунальне підприємство ініціювало списання рухомого складу, і в попередні роки, але не йшли на цей крок у зв’язку з тим, що не було рішення щодо оновлення рухомого складу. На сьогоднішній день ситуація змінилась тому, що вже в цьому році ми проводимо тендер на закупівлю не менше 40 нових тролейбусів по проекту з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку, які очікуємо отримати в 2019 році.

Тролейбуси та трамваї, які будуть списанні після рішення виконавчого комітету продефектують, а придатні до реставрації та використання деталі, вузли і агрегати оприбуткують на склад та використовуватимуть, як обіговий ремонтний фонд», – сказав Дмитро Ткачук.

На черговому засіданні виконавчого комітету міської ради буде розглядатися питання надання дозволу комунальному підприємству «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради про списання та зняття з обліку рухомого складу.

Весь рухомий склад застарілий та технічно несправний, найстарший зі списку  – трамвай 1977 року випуску.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here