Home Місто У Житомирі судитимуть керівника підприємства за несплату податків

У Житомирі судитимуть керівника підприємства за несплату податків

117

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків у значних розмірах керівником місцевого підприємства.

У середу, 18 вересня 2019 року, прокуратурою області складено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 212 КК України та скеровано до суду для розгляду по суті.

Керівника підприємства обвинувачують у тому, що він, здійснюючи господарську діяльність безпідставно завищив суму податкового кредиту, унаслідок чого, ухилився від сплати податку на додану вартість на суму 1 995 тис. грн.

Зокрема, у ході досудового розслідування, установлено, що особа, з метою ухилення від сплати податків, відображала у бухгалтерських та податкових документах безтоварні операції із підприємствами з ознаками фіктивності.

Також, з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків у ході досудового розслідування накладено арешт на готівкові кошти та банківські рахунки підприємства,  а також підготовлено цивільний позов.

Обвинувальний акт скеровано до Богунського районного суду м. Житомира.

Публічне обвинувачення у суді здійснюватиме прокуратура області.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here