Home Місто У Житомирі з’явився ще один Азербайджансько-український культурний центр. ФОТО

У Житомирі з’явився ще один Азербайджансько-український культурний центр. ФОТО

149

До Житомирського національного агроекологічного університету 26 травня на відкриття Азербайджансько-українського центру завітали поважні гості – Перший секретар Посольства Азербайджанської Республіки в Україні Субхан Гусейнлі, керівник Міністерства внутрішніх справ Азербайджанської Республіки в Україні Шахін Гаджаєв, голова Всеукраїнської ГО «Об’єднана діаспора азербайджанців України» Хікмет Джавадов, голова Житомирської ГО «Об’єднана діаспора азербайджанців України» Радж Гасімов та інші.

За словами ректора ЖНАЕУ Олега Скидана, уже тривалий час університет співпрацює з азербайджанською стороною і відкриття Центру – це частина із запланованих проектів. Далі мають на меті налагоджувати зв’язки Житомирського агроекологічного університету із аграрними навчальними закладами Азербайджану.

«На базі цього культурного центру розвиватимемо й посилюватимемо відносини у науковій та освітній сферах, – звернувся Олег Скидан до гостей. – Пишаємося, що у нашому агроекологічному університету буде цей куточок азербаджанської історії та культури, який буде знайомити студентів із дружньою країною».

Хікмет Джавадов нагадав, що 27 травня Азербайджан святкує 20-річчя республіки, а 26 травня азербайджанці разом з українцями раділи звільненню Надії Савченко.

«Україна на правильному шляху. Головне, що має бути в державі – це свобода, – зауважив він. – Ми тривалий час боремось за окуповані території Азербайджану, але неодноразово заявляли, що готові й Україні допомогти звільняти захоплені території. Ми намагаємося підтримувати Україну у прагненні зберегти своє право на незалежніть».

Після виступів ректор та представники азербайджанської спільноти обмінялися подяками.

Нагадаємо, що раніше подібний центр відкрили і в Житомирського державному технологічному університеті.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here