Home Місто В Житомирі підприємці зможуть ставити кіоски біля багатоповерхівок лише зі згоди мешканців

В Житомирі підприємці зможуть ставити кіоски біля багатоповерхівок лише зі згоди мешканців

109

На засіданні виконавчого комітету 1 березня було прийняте рішення «Про затвердження комплексної схеми розміщення та архітектурних типів тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Житомира». У відповідності до цього рішення в центральній частині міста забороняється розміщення нових тимчасових споруд.
 
"Тим суб’єктам, хто здійснював підприємницьку діяльність у законно встановленій споруді, але яка потрапила в зони заборони, надається пріоритетне право вибору іншого місця та термін 2 місяці на можливість скористатись цим правом",- розповіла начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради Євгенія Черкасова.
 
"Комплексною схемою визначені кілька зон території міста. Зона А – центральна частина міста. Враховуючи містобудівне значення центру міста і насиченість цієї зони об’єктами торгівлі, забороняється розміщувати нові тимчасові споруди в межах визначеної  зони А, окрім тимчасових споруд в комплексі з зупинками громадського транспорту. Ми обмежуємо кількість тимчасових споруд в центральній частині міста", – зазначила Євгенія Черкасова.
 
Крім того, в інших частинах міста передбачені зони заборони для розміщення споруд – це території навколо ринків, навколо навчальних закладів, пам’яток архітектури, історії тощо.
 
Міський голова Сергій Сухомлин констатував, що невдовзі в загальному доступі буде оприлюднена карта усіх існуючих тимчасових споруд  Житомира.
 
"Рішення виконкому, що зараз прийняте по комплексній схемі – це логічне продовження тих заходів, які ми проводимо по місту. Працює комісія, яка проводить інвентаризацію тимчасових споруд і вже найближчим часом ми опублікуємо відповідну карту. Ця карта буде у вільному доступі. На ній буде вказана вся інформація по кожній  споруді. Мета цієї роботи – виявити всі самовільно встановлені споруди, надати можливість їх власникам самим їх прибрати. У разі ігнорування, ми будемо приймати рішення про демонтаж", – розповів Сергій Сухомлин.

Окрім того, членами виконкому були внесені доповнення до рішення. Тимчасову споруду підприємець, на якого оформлений паспорт привязки не матиме права здавати в оренду, – пише прес-служба міськради.

А ті підприємці, які планують розмістити ТС на територіях всередині кварталів житлової забудови ближче ніж 50 м. до багатоквартирних житлових будинків, будуть зобов’язані врахувати думку громадськості щодо встановлення такої споруди: провести громадські обговорення та зібрати підписи мешканців, які надають згоду на  встановлення споруди поблизу їх дому в кількості 50%  +1 голос (із розрахунку один голос на квартиру).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here