Home Місто В Житомирі відкрили виставку присвячену 26-й річниці виведення військ з Афганістану

В Житомирі відкрили виставку присвячену 26-й річниці виведення військ з Афганістану

104

В обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича сьогодні, 3 лютого, відкрилась виставка фотографій Сергія Глабчука та Олександра Колісного і графіки Василя Вознюка «Не заживає в серці рана…», присвячена Дню вшанування пам’яті учасників бойових дій на території інших держав та 26-й річниці виведення військ з Афганістану.

Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.

Мистецький захід організували обласна спілка ветеранів Афганської війни, громадська організація «Творче об’єднання мистецтв «Аполлон» та обласна універсальна наукова бібліотека імені Олега Ольжича. На виставці представлено понад 70 фотографій та півтора десятка картин, що доносять до сучасників відгомін трагічних подій, в яких брали участь і наші земляки- військовослужбовці.

За словами Сергія Глабчука, фотографії збиралися протягом тривалого часу. Перша зі світлин, які фотограф представляє на виставці, була зроблена ще тоді, коли закладали перший камінь до пам’ятного знаку «Чорний тюльпан» в обласному центрі. А вже згодом колекція поповнювалася світлинами із різних заходів, що відбувалися по всій області за участю воїнів-афганців. У Сергія Глабчука багато друзів, які брали участь в бойових діях в Афганістані. Саме тому він вирішив напередодні чергової пам’ятної дати присвятити свої роботи цим людям. У планах митця створити окремий фотоальбом, який збере всі фото на афганську тематику.

Олександр Колісний вважає, що тема афганських подій не втрачає своєї актуальності і в наш час. «На кожне покоління випадають свої випробування. А емоції й переживання не залишають нас байдужими. Про різні події найкраще розповідають фотографії», – переконаний фотограф.

Голова обласної організації учасників миротворчих операцій «Солдати миру» Сергій Коробцов наголосив: «Учасники війни в Афганістані та інших миротворчих операцій завжди були в авангарді патріотизму. Ми пам’ятаємо запах пороху, страждання наших побратимів у військових госпіталях та сльози їхніх матерів. На фоні сучасних подій неприпустимо спекулювати чи робити собі рекламу на таких болючих темах. Справжні герої завжди скромні. Про багатьох із них швидко забувають. Але ця виставка доводить, що ми пам’ятаємо про всіх».

Всі бажаючі можуть відвідати виставку «Не заживає в серці рана…»  в обласній бібліотеці з 3 по 19 лютого.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here