Home Місто За тиждень в Житомирській області на кір захворіло 23 людини

За тиждень в Житомирській області на кір захворіло 23 людини

101

Спалах кору в Україні триває. Щотижня збільшується кількість захворілих в Житомирській області. В порівнянні з іншими регіонами України в області відмічається середній рівень захворюваності.

В області за останній тиждень (19 тиждень поточного року) на кір захворіло 23 особи, в тому числі 7 дітей та 16 дорослих.  Нові випадки реєструвались в Попільнянському районі (7 випадків), місті Житомирі (4 випадки), Житомирському районі (3 випадки), Олевському районі (2 випадки). По 1 випадку захворювання зареєстровано в м. Бердичеві, Коростенському, Баранівському, Малинському, Чуднівському, Ружинському, Ємільчинському районах.

Всього з початку року по області на кір захворіло 151 людина, з них 48 дітей та 103 дорослих. Частка дорослих в структурі захворюваності становить 68%. Найбільші рівні захворюваності відмічаються в місті Житомирі, Попільнянському, Коростенському, Малинському, Житомирському та Радомишльському районах.

У переважній більшості захворілих були відсутні щеплення.Вірусологічна лабораторія ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжує лабораторну діагностику випадків.

Фахівцями обласного лабораторного центру проводиться протиепідемічна робота у вогнищах інфекції. Питання епідемічної ситуації з кору перебуває на постійному контролі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here