Home Місто Житомир виграв грант міжнародного конкурсу TUMI

Житомир виграв грант міжнародного конкурсу TUMI

119

 Сьогодні, 21 серпня, під час засідання виконавчого комітету прийняли рішення про підтримку реалізації проекту «TUMI: шлях до школи».

Директор Агенції розвитку міста Борис Пахолюк розповів, що проект спрямований на розвиток локальної інфраструктури та спроможностей окремих загальноосвітніх навчальних закладів Житомирської міської об’єднаної територіальної громади щодо переходу до сталого та безпечного способу пересування дітей та батьків до таких навчальних закладів.

«Це пілотний інфраструктурний проєкт, який передбачає, що місто профінансує розробку проектної документації, а грант TUMI профінансує будівництво. Цей проєкт передбачає вдосконалення безпеки пішоходів на завантажених перехрестях біля обраних пілотних чотирьох шкіл, встановлення парковок довгострокового зберігання велосипедів, а також вдосконалення доступності шкільного подвір’я та організація місця висадки з авто», – каже Борис Пахолюк.

Також під час засідання виконавчого комітету було презентовано результати опитування, які проводились на базі ЗОШ №28 та ЗОШ №16 у вересні 2018 року. Опитування показало, що діти все менше дістаються до школи пішки і все більше дітей привозять до школи на авто.

«Одна із цілей проєкту – це забезпечити безпечні ділянки висадки дітей біля шкіл, а також збільшити відсоток учнів, які приїздитимуть до школи на велосипеді», – додав Борис Пахолюк.

Місто Житомир – одне із десяти переможців престижного міжнародного конкурсу TUMI (Глобальний виклик мобільності 2019).

Серед інших переможців – Джінджа ( Уганда), Форталеза (Бразилія), Віндгук (Намібія), Нагпур (Індія), Каїр (Єгипет), Гвадалахара (Мексика), Трухільо (Перу), Кочі (Індія) та Банджармасін (Індонезія).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here