Home Місто Житомирські автомайданівці ініціювали рейд по закладах грального бізнесу

Житомирські автомайданівці ініціювали рейд по закладах грального бізнесу

110

Однією з форм співпраці органів внутрішніх справ області з громадськими активістами стало проведення спільних рейдів. В обласному центрі спеціально створені робочі групи перевірили понад чотирьох десятків адрес, де ймовірно могли знаходились ігрові автомати. У результаті спільних заходів вилучено 14 ігрових пристроїв.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Житомирській області.

До Житомирського міськвідділу міліції звернувся активіст місцевого автомайдану із заявою про функціонування у місті осередків грального бізнесу. Для перевірки цієї інформації правоохоронці організували відповідні заходи.

– У рамках розпочатого кримінального провадження за ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу ми провели огляд усіх вказаних у заяві адрес, – розповів начальник Житомирського МВ УМВС Володимир Лупащенко. – Для цього створили кілька робочих груп у складі міліціонерів, громадських активістів та журналістів, які працювали одночасно у різних місцях.

Відтак, за однією з адрес на вул. Київській у приміщенні громадського туалету знаходилось два гральні автомати. Такий собі сервіс: зайшов по потребі – затримайсь для розваги. На появу мобільної групи власник «закладу» відреагував миттєво – автомати знеструмив, а активістам повідомив, що вони неробочі. Втім, аби не було спокуси їх полагодити, термінали опломбували та вилучили.

На території Житнього ринку обласного центру активісти стали ініціаторами вилучення програмно-апаратних комплексів миттєвої лотереї. Ці пристрої, на їх думку, також сприяють популяризації азартних ігор.

– Загалом за результатами проведених заходів на території обласного центру було вилучено 14 ігрових пристроїв, – повідомив заступник начальника УДСБЕЗ УМВС Степан Харченко. – Нині за всіма фактами тривають перевірки, встановлюємо їх власників та призначені експертизи і щодо самих пристроїв.

За результатами названих заходів прийматиметься рішення у кожному конкретному випадку щодо подальшого їх функціонування чи знищення.

Водночас правоохоронці звертаються до всіх жителів області з проханням повідомляти про відомі їм факти існування гральних закладів до міліції та долучатись у подальшому до спільної їх перевірки з метою дотримання усіх обов’язкових вимог щодо документування такого виду незаконної діяльності. Лише таким чином організаторів підпільних азартних закладів вдасться притягнути до кримінальної відповідальності.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here