Home Місто Житомиряни допомогли рідним десантника відновити могилу, яка згоріла напередодні. ФОТО

Житомиряни допомогли рідним десантника відновити могилу, яка згоріла напередодні. ФОТО

186

 Чотири місяці тому на військовому кладовищі у Житомирі поховали 26-річного солдата 95 бригади Артура Сілко, який загинув у зоні АТО.  Його могилу поруч із іншими бойовими побратимами на сучасній "Алеї слави" міста часто відвідували рідні.

Проте 8 лютого з невідомих причин на могилі виникла пожежа, яка знищила хрест, фотографію та усі вінки, квіти. Це стало черговою трагедією для усієї родини. Напередодні вони провідували Артура на кладовищі й кажуть, що ніяких свічок та лампадок запаленими не залишали. Більше схиляються до того, що цю "чорну справу" з підпалом влаштували якісь хулігани. Наразі ця версія опрацьовується і навіть є інформація про свідків, які пізно ввечері бачили на кладовищі групу осіб.

Бабуся загиблого не може повірити, що навіть після смерті її онуку не дають спокою. Жінка згадує, як відправляли хлопця захищати країну. Через дві години після вручення повістки про мобілізацію десантник уже стояв на порозі дому із зібраними речами. В те, що він загинув таким молодим, залишивши дружину вдовою, а свою дитину сиротою,  довго не міг ніхто повірити.

І коли потроху вдавалося змиритися з горем втрати, рідні знову змушені були пережити ще один страшний момент. Відновити могилу їм взялися допомагати  небайдужі житомиряни, волонтери, представники 95 бригади.

Зокрема, протягом 9 лютого могилу прибрали, встановили новий хрест. Нове фото, вінки з траурними стрічками і квіти для загиблого Артура Сілко  принесли 10 лютого.

Героїчного десантника вшанували хвилиною мовчання, а дружина подякувала всім, хто вкотре підтримав їх у цей складний період.

Юлія ДЕМУСЬ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here