Home Освіта Марина Порошенко в Житомирі обговорювала перспективи інклюзії. ФОТО

Марина Порошенко в Житомирі обговорювала перспективи інклюзії. ФОТО

130

 "Житомирщина – перша в Україні розробила і затвердила план реалізації реформи деінституціалізації, – написав 21 березня у соцмережі голова Житомирської ОДА Ігор Гундич. – Ми – і перші в розвитку впроваджуваної дружиною Президента України Мариною Порошенко інклюзії.

Це результат командної роботи. Сьогодні разом із Мариною Порошенко говоримо про перспективи інклюзії.

Реформуємо правильно систему інституційного догляду – не закриваємо інтернати, а забезпечуємо дітей сімейними формами виховання".

Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Житомирську область та взяла участь у тренінгу щодо реформування закладів інституційного догляду.

Захід відбувся сьогодні, 21 березня, у Житомирі, за участю Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича та голови облради Володимира Ширми.

За словами Марини Порошенко, реформа інституційного догляду та виховання дитини є логічним продовженням реформи інклюзивної освіти.

«У Житомирській області триває пілотний проект за підтримки фундації Lumos з деінституціалізації. Я впевнена, що ці 2 напрями покликані захистити права дітей в Україні. Реформа інклюзивної освіти проходить дуже потужно. Завдяки роботі команди однодумців, яку вдалося сформувати за ці роки, ми досягли вражаючих результатів. Тільки за останній рік кількість шкіл, які впроваджують інклюзивну освіту, зросла на 42%. А кількість дітей з освітніми особливими потребами, які пішли до школи, збільшилася на 51%», – сказала дружина Президента.

У Житомирській області функціонує 233 інклюзивні школи, у яких навчається 614 «особливих» дітей.

«На сьогодні в Україні 106 тисяч дітей знаходяться в інтернатних закладах. Вони від’єднанні від своїх сімей, адже лише 6 тисяч з них є сиротами. Наше завдання, щоб ці діти росли у сімейних умовах або у наближених до сімейних. Діти зможуть отримувати і освітні, і медичні, і соціальні послуги, знаходячись у громадах. Тому потрібно об’єднати зусилля, аби захистити права дітей на рівний доступ до освіти, адже з виховання дітей розпочинається виховання освічених громадян прогресивної країни», – зазначила Марина Порошенко.

 

Під час візиту до Житомира Перша леді разом із донькою Євгенією долучилися до флешмобу Lots of Socks, який організували студенти Житомирського державного університету імені Івана Франка у співпраці з громадською організацією «Діти Сонця» до Міжнародного дня людей з синдромом Дауна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here